M300 Falcon Alutherm

Alumil-M300-Falcon-Alutherm

Alumil M300 Falcon Alutherm

 
M300 Falcon Alutherm este noul sistem de profile din aluminiu cu bariera termica pentru usi si ferestre glisante proiectat si testat de departamentul de cercetare-dezvoltare al companiei Alumil Mylonas SA – Grecia.

Acesta permite realizarea de deschideri vitrate cu dimensiuni foarte mari (pana la 5 m latime x 2,70 m inaltime), greutatea pe canat fiind de maximum 240 kg.

Actionarea se face prin ridicare-glisare, iar deplasarea/inchiderea panourilor mobile se realizeaza cu mecanisme speciale GU – Germania.

Prin intermediul feroneriei, foile mobile pot fi manevrate/culisate, asigurandu-se, totodata, o etansare optima intre profilul de toc si cel pentru panoul mobil.

Rezistenta la infiltratiile de aer si apa este sporita, prin utilizarea de garnituri din EPDM pe tot conturul foilor mobile. Sistemul are in componenta profile de toc cu 1-3 cai de rulare si nervura de mascare, pentru etansare/protectie a feroneriei. Profilele de toc sunt utilizate la executia de structuri care includ pana la sase canaturi, forma acestor elemente fiind conceputa pentru asigurarea evacuarii usoare a apei provenite din condens.

Calea de rulare este din otel-inox (material rezistent la incarcari mari), iar suprafata de contact dintre aceasta si mecanismele de actionare / sustinere a foilor mobile este redusa. Astfel, glisarea se realizeaza rapid, datorita fortelor mici de frecare. Latimea profilelor de canat este de 62,5 mm, panourile mobile fiind robuste si cu un design deosebit.

Sistem de glisante din profile cu bariera termica si etansare pe garnituri avand drept rezultat o izolare termica foarte buna. Cerceveaua executa o miscare de ridicare glisare prin intermediul unui mecanism special pentru a asigura un grad sporit de etanseitate.

Descriere tehnica

– Coeficient de izolare termica 2,3 W/(m² K)

– Adancime constructiva: 62,5 mm

– Mecanism german special pentru “ridicare-glisare” utilizat pentru deplasarea si inchiderea foilor de usa

– Cale de rulare din otel inoxidabil, role duble din Teflon pentru o sarcina maxima de pana la 130kg pe rola

– Izolare termica foarte buna datorita sistemului de garniture si profilelor cu punte termica superioara celorlalte sisteme glisante.

Poate fi montat geam termoizolant de 52 mm

Pe canat pot fi montate profile diverse de bagheta, care – in combinatie cu garniturile de geam din EPDM – ofera posibilitatea utilizarii de paneluri simple/finisate, profile de placare sau geam termoizolant cu grosimi de pana la 52 mm. In functie de cerinte, se pot insera in cadrul oricarui canat profile de teu, care compartimenteaza zona vitrata conform dimensiunilor solicitate de beneficiar.

M300 Falcon Alutherm dispune de mecanisme de blocare a foilor, in acest sens fiind prevazute inchideri multipunct. Etansarea dintre doua foi situate pe doua cai de rulare diferite se realizeaza printr-un sistem inovator tip “labirint”, care impiedica infiltratiile de aer si apa. Inchiderea ermetica dintre doua foi situate pe aceeasi cale de rulare, similara cu cea dintre toc si canat, se obtine prin intermediul unui profil special (tubular).

La cererea clientului, se pot monta si obloane avand lamele de diverse forme/dimensiuni, precum si ecrane de protectie impotriva insectelor. Profilele sunt disponibile intr-o gama variata de culori RAL, nuante metalizate si imitatii de lemn, cele termoizolante fiind vopsite mono/bicolor.